nya planteringar

Sommarens planteringar börjar ha gjort sitt. Olivträdet fick flytta in redan förra veckan.
Tog idag en tur till vår lokala handelsträdgård och införskaffade lite ljung i rosa.
Rev upp det som var planterat i urnan och ner med ljungen. Flytta till hus1s framsida och höstplanteringen var klar!
Nu är det bara kylan som saknas.
Foto: privat
hemma hos oss - hus1 | | Kommentera |

skördefest!

Jag och Oliven har haft skördefest idag. Vi har skördat morötter, sommarens sista jordgubbar och gurka. Då vi har en mindre gurkfabrik i vår planteringslåda så fick jag försöka komma på vad vi ska göra av all denna gurka. Idag blev det en redig sats tzatziki.
 
Jag brukar göra tzatziki enligt följande:
En gurka, eller i vårt fall tre små.
Skala gurkan. Mest för att dessa små hemodlade rackare har taggar som sticks.
Riv gurkan i ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en sil och pressa ur vätska.
Ner i en bunke tillsammans med yoghurt (jag kör på Turkisk!). I med vitlök, salt, svartpeppar och lite olivolja.
Ställ tzatzikin i kylen ett par timmar antingen under lock eller med folie. Det luktar vitlök!
Ät och var glad!
 
 
Foto: privat
ätbart | | Kommentera |

frulle

Vad roar ni er med en fredagskväll som denna? Jag betalar räkningar och fixar med lite övrig ekonomi.
Ekonomi är tydligen min grej! Räknade hem mitt första anbud fick jag veta idag. Vet inte om det är bra eller dåligt? Är det något man vill vara bra på? Räkna på anbud?
 
Nåväl. Dagen har tillbringats hemma med en glad, men febrig, Oliv. Han sov bort hela tre timmar av dagen. Började med en redig sovmorgon fram till halv nio och sen var det muntert ända fram till hans lunchnap, som då varade i tre timmar! Sällan har jag suttit rastlös och väntat på att min unge ska vakna, men idag hände det.
 
Inledde dagen med den superba frullen som bestod av naturell yogurt och blandad frukt i min fina Kastehelmi skål. Äntligen fick jag inviga dem!
Foto: privat
Upp